SEMA BAYSAL ile İŞKOLİK l YAZILIM GELİŞTİRME UZMANI l HAKAN

SEMA BAYSAL ile İŞKOLİK l YAZILIM GELİŞTİRME UZMANI l HAKAN 

Müşteriye Özel Projeler ile Yazılım Dünyasında Dikkat Çekiyor
Hakan Sevimoğlu freelance olarak çalıştığı müşterilerine özel oluşturduğu projeler ile sektörde dikkat çekiyor.
Yaklaşık 15 yıldır yazılım alanında yenilikçi ve birbirinden farklı projeler üreten Hakan Sevimoğlu, freelance olarak yürüttüğü projeleri ile sektörde ihtiyaçlara çözüm getirmek istediğinden bahsetti.
2016 yılında özel bir bankanın açtığı ürün geliştirme yarışmasında ilk üçe girerek sektöre iddialı bir  giriş yapan Sevimoğlu Gazi Üniversitesi’nde Yazılım Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Ar-Ge bölümünde profesyonel çalışmasına devam ediyor.

Yurt Dışında da Talep Yoğun

Almanya, Fransa, Kanada, Norveç gibi ülkelerden de yazmış olduğu programlar için teklif aldığından bahseden Sevimoğlu, gururlu olduğunu söyledi.  ‘’ Ucuz iş gücü ile maksimum performans sağlayan ve bu işin gurusu dediğimiz Hintli yazılımcıların arasında bir Türk yazılımcı olarak tercih ediliyor olmak gurur verici.’’ Dedi. Ayrıca farklı çalışma prensiplerini deneyimlediğini belirten Sevimoğlu,  bu durumun vizyonunu geliştirdiğini de kaydetti.

Genç yazılımcı adaylarına da tavsiyelerde bulunan yazılım uzmanı Hakan Sevimoğlu, ‘’Bilişim dünyası sürekli değişen ve gelişen, her daim takip etmek zorunda olduğunuz bir sektör. Bu hızlı değişimin içinde kod yazmaktan vazgeçmemeli ve başarısız girişimleri olsa bile bu deneyimden bir fayda çıkarmalısınız.’’ Dedi.


Birbirinden Yenilikçi Pek Çok Proje

Ünlü Türk yazılım mühendislerinden;

Hakan Sevimoğlu ERP, CRM, SAP gibi müşteri odaklı entegre projelerinin yanısıra  web yazılım, masaüstü ve mobil yazılım geliştirme hizmetleri de sunmakta olduğunu belirtti. Pek çok farklı sektörde çalışma imkanı bulduğundan bahseden  Sevimoğlu, ‘’otomotiv, mobilya, sağlık, elektronik gibi pek çok farklı sektörde çalışma tecrübe edindim. Örneğin otomotiv sektöründe üretim bandının ERP ile bütünleşmesini sağlayarak performans ölçümü yapmalarına imkan tanırken, mobilya sektöründeki bir firmaya yazdığım program ile mal – giriş çıkışının kontrol edilmesini sağlıyordum. Farklı sektörlerde çalışmak bana çok fazla gelişim ve bakış açısı sağladı.’’  dedi.